Alleen 40+

Bij de kapper las ik in een blad een prachtig artikel over verliefd worden op latere leeftijd. Met dat ‚latere’ bedoelde men: 40+. Ik voelde me meteen aangesproken.
Op latere leeftijd verliefd worden, zo stond er, geeft meer kans op het vinden van een juiste partner. Na een verhandeling over hormonen als testosteron, oestrogeen en oxytocine zou het ook aan Wijsheid kunnen liggen. De 40+ vrouw weet immers dat als het lijkt op een eend en het doet als een eend, dan IS het een eend. En geen zwaan.
Voor de 40- vrouw is dit nog niet helemaal helder maar dat komt doordat, zo vertelt het artikel, 40- vrouwen nog vallen voor het percentage testosteron. Deze dames zoeken brede schouders, een hoekige kin en flinke spierballen. Daarnaast verwachten ze zorgzaamheid en zachtaardigheid en dat gaat nou net niet samen. Vanwege het hoge percentage testosteron, vertelt de schrijver.
Bij de 40+ vrouw is het niveau van het oestrogeen dalende en ach, dan mag het testosteron ook wat minder. En zie daar- de ideale partner! Wat minder in de schouders maar wel zachtaardig. Ik merk eerlijk gezegd niets van mijn dalende oestrogenen. En dat ik daardoor val op de smallere man met het ronde kinnetje en de wielrenarmen.
Het kan dus niets anders dan Wijsheid zijn, in het artikel verwoord als kijk hebben op eenden. Omdat ik nooit op het idee ben gekomen op een eend als synoniem voor een man (misschien omdat de eend de vrouwelijke versie is van het type beest) ben ik mij gaan toeleggen op het vergaren van Wijsheid omtrent HARRIES. Een HARRIE is een man met een gemiddelde tot hoge testosteronspiegel en daar een probleem mee heeft.
Het begon toen ik een man ontmoette die in mij een behoorlijk oestrogene dame zag en mij daarmee wilde complimenteren middels een roos. Hij zag in mij zelfs dermate niveaus dat hij meldde dat hij het jammer vond mij te ontmoeten zo kort na een verbroken relatie.
„Goh,” informeerde ik terwijl ik de roos in een vaasje zette (hij had ook wijn bij zich), „woon je nog samen met die dame?”
„Hahaha,” lachte hij.
„Het is uit met mijn vriendin, niet met mijn vrouw!”.

Verbouwereerd moest ik daarna mijn vriendinnen melden dat er niets moois tussen ons op zou bloeien behalve de bekende centimeters van zijn kant.
„Het is een HARRIE,” vertelde ik en zij, 40+, knikten begrijpend. Toch is het verband tussen de eend en de HARRIE niet heel erg onlogisch of onnavolgbaar.

Ze willen alleen maar allebei „KWAK” zeggen.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Alleen 40+

  1. E S zeggen:

    Woehahahahahahaha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *