Dank je voor uw begrip (2)

Vandaag kreeg ik een mail van mijn vriendin die accountmanager is en een baan probeert te krijgen door te solliciteren. Maar zo werkt dat niet, zie Dank je wel voor uw begrip.
Vanwege haar integriteit, haar daadkrachtigheid en haar natuurlijke netwerk impulsen had zij de vermoedelijke opdrachtgever gemaild van de ‘alles of juist het gebrek daarin‘ meneer, de vijf-minuten-man.
Voorzichtig had zij in haar mail aangegeven dat er wellicht wat zorg zou kunnen ontstaan bij de opdrachtgever wanneer zij ervan op de hoogte zouden zijn hoe zij door de tussenpersoon ‘in de etalage’ werden gezet. Mijn vriendin drukt zich altijd graag zo uit dat je niet alleen meteen weet wat ze bedoelt maar ook hoe.
Enige tijd later (dus niet binnen vijf minuten) kreeg zij een reply.
De mail begon met ‘geachte mevrouw’ en ze bleef ook gedurende de hele mail een ‘u’.
“Dank u wel,” schreef het bedrijf aan mijn vriendin.
Daarna schreven ze dat zij niet meer ‘lastig gevallen’ wilden worden door de vijf-minuten-man én zijn bedrijf. En dat zij vandaag nog willen vernemen welke stappen Jopportunnity- find and select professionals hiertoe heeft ondernomen. Van het Relatie=Resultaat blijft daarmee niet zo veel over, behalve voor de prullenbak.

Wij hebben helemaal geen vacatures,” schreven ze aan mijn vriendin.

Wat zijn dit toch voor mensen, wat zijn dit voor bedrijven die op deze manier zo’n misbruik maken van mensen die op zoek zijn naar een baan? En solliciteren, om een baan te krijgen, zoals het UWV denkt hoe het werkt.

Momentje, mailde mijn vriendin mij terug terwijl ze een antwoord zocht op mijn vraag. Blijkbaar had ze de Social Media en Google geraadpleegd want even later ontving ik een stukje tekst wat ze had gevonden op de FB-pagina van de vijf-minuten-man:

Wat mij verder boeit:* Mijn heerlijke woonomgeving op het water.
* Tennis, zeilen en wandelen in de bergen.
* Het weer met zijn markante verschijningsvormen.
Vooral doen en niet te veel nadenken.

Om 11:46 mailde ik de meneer van het ‘vooral doen en niet te veel nadenken’ met de vraag of er ook een sluitingsdatum geldt voor de vacature. En zo ja, wanneer?
Ik heb nog geen antwoord.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Dank je voor uw begrip (2)

  1. Nelleke zeggen:

    Aha. Om 14:35 krijg ik het volgende bericht:

    Hoi Nelleke,
    Job staat nog open beste je cv te sturen en me te bellen

  2. E S zeggen:

    Zou deze “5 minuten meneer” wel een visvergunning hebben voor deze regio??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *