Wordt vervolgd- over WhatsApp-fraude

Ik sta in de krant, in de Stentor. Nu heb ik vaker in de krant gestaan maar nooit per ongeluk. En dat is nu wel het geval. Ik sta in de krant als benadeelde in een internetfraudezaak. Ik ontdekte afgelopen jaar dat wij als maatschappij op dit soort criminaliteit nog geen passend antwoord hebben qua aangifte doen, de vervolging organiseren en de juridische afsluiter die daarbij hoort. Immateriële schade bijvoorbeeld, wordt niet uitgekeerd in dit soort zaken. Terwijl juist het misbruik van vertrouwen, en van de goedheid van de mens de wond is. De ‘ontvreemde goederen’ zijn natuurlijk de te veroordelen diefstal. Maar beide pakketjes horen op tafel. En zeker voor politie geldt dat, wat ik hen ook meerdere malen heb horen aangeven, dat zij meer bevoegdheden nodig hebben. En kunnen werken binnen een organisatie die de regio’s overstijgt. Eigenlijk net zoveel bevoegdheden als de criminelen die dit ‘werk’ doen zich gewetenloos toe-eigenen. Dan zijn we al een hele stap verder in pakkans. En kan al het juridische gaan moderniseren en conform deze nieuwe vorm van criminaliteit ook uitspraken gaan doen.

Niet alleen feiten en cijfers, vond Stentor (Niek Megens). Dit is een maatschappelijk kwaad wat op de kaart moet. En hierin heeft de journalistiek een taak.
Dit naar aanleiding van mijn schijven ‘Wordt vervolgd’ waarin ik chronologisch bijhield wat mij zoal overkwam. Soms in groeiende verbazing, soms met verbazingwekkende humor, soms met pure frustratie. Om te eindigen met een aantal adviezen en tips, wat ondersteuning en weetjes. Voor mij bestond afgelopen jaar er vaak uit een wiel uit te vinden aan wagens die ik nog niet kende. Zo moet dat niet zijn.
Voor het hele verhaal, waar Niek in de Stentor een aantal anekdotes citeert, bij deze Wordt vervold. Of lees het verhaal van Niek in de Stentor.

En mocht je ooit ook ‘benadeelde partij’ zijn in dit soort zaken, erken dan dat je slachtoffer bent van iets wat je niet hebt kunnen voorkomen. Doe aangifte. En bijt je vast in gerechtigheid.

 

Getagd , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Wordt vervolgd- over WhatsApp-fraude

 1. Diana Paauwe zeggen:

  Lieve lieve Nelleke, wat schrik ik van dit verhaal. Dat dit juist jou moest overkomen! Heb er geen woorden voor…
  Hele dikke kus en knuffel van ons.
  Diana

 2. nelleke zeggen:

  Wat lief Diana! What doesn’t kill you…..maar ik heb er inderdaad mijn handen aan volgehad. Wijzer geworden ook…en hier iets positiefs mee doen voor ook al die andere mensen die dit hebben meegemaakt of vooral nog gaan meemaken doet mij goed.
  Klein citaat uit De Meeste Mensen Deugen van Rutger Breman: ‘Je kunt maar beter accepteren dat je af en toe wordt opgelicht. Dat is een kleine prijs voor een heel leven waarin je anderen met vertrouwen tegemoet mag treden’. En met mijn gewonnen rechtszaak sta ik daar weer. Dikke knuffel terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *