Haute couture (uit China)

Je kent het wel. Je bestelt een prachtige, warm gebreide rode jurk via internet en binnen 24 uur is hij er al! Maar binnen 24 uur gaat dat zeven dagen duren, misschien ook vijftien of misschien ook wel zes weken. De jurk moet namelijk uit China komen, heb je inmiddels uitgezocht.
Kan ik de bestelling nog annuleren? Mijn geld terugkrijgen?

Wat betreft je verzoek om de bestelling te annuleren, moet ik je helaas mededelen dat ons beleid geen annuleringen toestaat als een bestelling eenmaal is geplaatst. We doen er echter alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het product.

Oei. Dat wordt spannend, mij tevredenstellen met mijn product. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen. Ik heb daar niet zoveel vertrouwen in. Eerder zou er eens een zitzak komen, van 2mx2m, grijs, waardoor ik mijn huidige bank in tweeën heb moeten zagen. In verband met de ruimte. De ene helft kwam buiten op de oprit te staan, in de regen. De andere helft nog droog in de woonkamer. Totdat de zitzak kwam. Maar dat ging even niet zo snel. En zo kwam ik erachter dat China best ver weg is. En 2mx2m in het Chinees geen meters telt, maar centimeters. Er arriveerde een kussentje, grijs, waar je inderdaad op kan zitten wanneer je een heel klein kontje hebt.

Helaas hebben we van ons logistieke team informatie ontvangen waaruit blijkt dat het/de artikel(en) in uw bestelling momenteel in de wacht staan vanwege de onbeschikbaarheid van de volgende producten:

MonAmi® slanke rode wollen ademende, zachte gebreide jurk

Ik krijg de oprechte excuses, en een korting van 10% op een vervangende jurk, die ik uit mag zoeken. Ze begrijpen mijn frustratie, vertelt Lotte van de klantenservice, en er is een toegewijd team om mij door de hele procedure heen te begeleiden.
Ik hou daarvan, als ex-leidinggevende van klantenservice afdelingen, en vooral klachtenafhandeling. Ik hou van de service en de mooie zinnen. Ik bestel een grijze, wollen jurk met een taille en een rits. Haute couture, uit China. We wachten weer af.

En op een dag, zowaar, mag ik een pakket in ontvangst nemen. Tot mijn grote verbazing zit daar een, inderdaad in elkaar genaaid, niet gebreid en met wat typische witte stroken op de achterkant iets wat in China vast ‘jurk’ heet. Hij is rood. Dat is eigenlijk het enige wat overeenkomt met het plaatje op de website.

Ik mail Lotte. Over dat ik nu toch het onbeschikbare vodje heb ontvangen, ik stuur een foto mee, en de MonAmi slanke sportieve stijl met rits gebreide jurk, LICHTgrijs, maar weer afbesteld moet worden. Ik ben er klaar mee, zoals je begrijpt, meld ik haar. Geef me maar 20% korting. Per omgaande maakt ze mijn 20% korting over, geeft me weer haar prachtige volzinnen en ik ben weer gelukkig.

Ik peuter de rare witte strook van de jurk waardoor de schouders ineens spontaan naar beneden glijden en het valt me op dat de taille onder mijn borsten zit. Ik naai de schouders iets meer aan elkaar en wie weet kan ik hem toch nog aan. Onder een leuk, lang vest. Voorlopig verdwijnt MonAmi onderin de kast.

Een tijdje later staat er weer een postbode op de stoep, nog voor mijn ochtendkoffie. Ik neem het pakket aan en slof weer naar de bank. Er staat wel een company op het label, maar geen adres. En daarom moet ik meteen aan China denken.

Is dit van jullie, mail ik Lotte. Wat moet ik ermee? Ik heb het niet opengemaakt, licht ik haar in.

Helaas mailt zij me niet terug. Maar Annie wel.

Negeer de melding, het was een technische fout van onze kant. Wij verzoeken u het pakket bij aflevering te weigeren. 
Als u nog vragen of zorgen, laat het ons weten en we e ill blij yo thelp.

Ja, hallo Annie, mail ik terug; zoals ik gister schreef heb ik het al aangenomen. Dus het is van jullie, wat nu?

En dan krijg ik een bericht terug van mijn deskundige, zeer gewaardeerde Lotte van de klantenservice. Die of mij, of zichzelf, haar zaak of mijn zaak volkomen zat is.

Doe ermee wat je wil.

Als ik nog een vraag of opmerking heb, mag ik haar en het toegewijde team mailen. Dat heb ik niet.

Getagd , , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Haute couture (uit China)

  1. Joke Landman zeggen:

    Zowaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *